8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Zuidplas opgelucht: Françoisbrug gerepareerd

Op het gemeentehuis van Zuidplas is opgelucht adem gehaald, na een intensieve speurtocht zijn de juiste onderdelen gevonden en is de Françoisbrug gerepareerd. Hiermee is de stremming van de Ringvaart van de Zuidplaspolder opgeheven. De gemeente liet vrijdag 29 april weten het onderdeel te hebben en dat de brug weer werkt.

Eerder werd de verbinding tussen de Hollandsche IJssel en de Rotte via de Ringvaart gestremd omdat de brug niet meer bediend kon worden. Tot overmaat van ramp was het vervangende onderdeel niet makkelijk te vinden waardoor de reparatie moest wachten. De brug is een verbinding tussen de N219 en het François aquaduct waar eerder beweging in zat.

Vanaf het Zevenhuizensche Verlaat kan men via de Hennipsloot naar de Ringvaart varen om zo via de Snelle Sluis uiteindelijk op de rivier Hollandsche IJssel te komen. Overigens is de Françoisbrug niet de enige dan op de route, de Catgesbrug, de Kerkepadbrug, Hotel-Vosbrug, de Koningsbrug , de Groenewegbrug, de naamloze draaibrug bij de Wollefoppenweg, de Gele Brug, de Witte brug, de Oranjebrug, de Kleinpolderbrug en de Boezembrug zitten op de route naar de Snelle Sluis.

Advertentie