8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Nu op website Zuidplas : Wanneer gaat mijn dorp van het gas af?

Op www.duurzaamzuidplas.nl is vanaf vandaag te zien wanneer welk dorp van het aardgas af gaat en welke warmtebron daar wordt gebruikt. Met deze tool wil de gemeente haar inwoners informeren over de meest waarschijnlijke alternatieven voor aardgas per dorp. En wat zij nu al kunnen doen om de woning te verduurzamen. 

Transitievisie Warmte

De gemeenteraad van Zuidplas heeft op 21 december de Transitievisie Warmte (TvW) vastgesteld. In dit document staat wanneer welk dorp van het aardgas af gaat en voor welke alternatieve warmtebron in dat dorp is gekozen.Deze TvW is tot stand gekomen in intensieve samenwerking met inwoners, ondernemers en partners, zoals woningcorporaties en netbeheerders. Samen met deze partijen zijn uitgangspunten en selectiecriteria opgesteld om de transitie te kunnen uitvoeren.

Digitale tool voor warmteplannen per dorp 

Om inwoners te informeren over wat de Transitievisie Warmte voor hen betekent, lanceert de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket een digitale tool. Hiermee kunnen inwoners achterhalen wat het meest waarschijnlijke alternatief voor aardgas wordt in hun dorp of wijk. Ook zien inwoners gelijk welke maatregelen ze kunnen treffen om de woning stap voor stap voor te bereiden op een alternatieve manier van verwarmen. Bijvoorbeeld door alvast extra te isoleren. De digitale tool is daarbij een handig hulpmiddel. De tool geeft ook concrete tips over energiebesparende maatregelen die zij nu al kunnen nemen en die passen bij de toekomstige manier van verwarmen.

Update : De tool is offline nadat bleek dat er wat problemen mee waren.

Meer informatie

De digitale tool is te vinden op www.duurzaamzuidplas.nl

Advertentie