8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Eerste Waddinxveense taptoe op 7 mei

De Waddinxveense taptoe beleeft op zaterdag 7 mei zijn première op het terrein van de voetbalvereniging ASW aan de Sniepweg. De aanvang is om vijf uur. De Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen heeft een dit prachtige muzikale spektakel samengesteld met de allerbeste muziekkorpsen uit heel Nederland en lokale verassingen. De gratis tickets zijn via de website (snfwaddinxveen.nl) te reserveren. De uitgeprinte tickets geven toegang tot het spektakel.

De show- en marchingband van drumfanfare Amantius uit Den Bosch geeft acte de présence. Het orkest, bestaande uit zo’n 55 leden tussen de 18 en 60 jaar die veelal zelf zijn opgeleid, is heel vaak te zien en horen bij corso’s, concoursen en fanfares in binnen en buitenland.

De showband Takostu bestaat uit veertig leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en heeft een geheel eigen stijl qua muziek en show. Het instrumentarium van Showband Takostu bestaat uit marstrommen en zwaar slagwerk zoals bassdrums, bekkens en timp-toms. Naast slagwerk heeft de band een melodie-sectie bestaande uit piccolo’s, dwarsfluiten en malletinstrumenten.

De marchingband, die simpelweg TheBand heet, is het vlaggeschip van muziekvereniging Exempel uit het Brabantse Empel. TheBand bestaat uit bijna zestig muzikanten. De dirigent is Matthijs Kruik en slagwerkinstructeur is David Nadin.

De Red Hackle Pipe Band uit het Belgische Putte is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België en komt voort uit de scoutsbeweging. Sinds 1972 treedt de band op onder de huidige benaming én in het uniform van het beroemde Black Watchregiment van Schotland, dit met toestemming van het 42ste regiment in Perth.

Het Dordtse korps Jubal behoort tot de absolute top en is een korps dat in binnen- en buitenland bekendheid geniet met aansprekende showprogramma’s. Dat heeft niet alleen geleid tot een overvolle prijzenkast, maar nog belangrijker, tot de status van ware publieksfavoriet.

Heel bijzonder is het jachthoornkorps van Showband Urk. Er zijn nog maar twee jachthoornkorpsen in Nederland. De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, die erg wordt gewaardeerd. Taptoes, straatparades en bloemencorso’s behoren tot de jaarlijks terugkerende activiteiten.

Advertentie