8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Ronald Giphart vertelt in Waddinxveen

Alleskunner Ronald Giphart komt op vrijdagavond 20 mei naar de Bibliotheek in Waddinxveen. Met een groot oeuvre heeft hij genoeg stof om een avond te vertellen.

In 1992 debuteert Ronald Giphart met de roman “Ik ook van jou”, een echte klassieker in de Nederlandse literatuur. Dit boek is later ook verfilmd. Daarna volgen er nog vele andere romans, die ook stuk voor stuk klassiekers zijn geworden: Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost, IJsland, Harem en Lieve. Voor zijn oeuvre ontvangt Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Een bijzondere award.

Over zijn roman “Alle Tijd” schreef HP De Tijd: Alle tijd is een vakkundige en bij vlagen meesterlijke vertelling over de mysterieuze saamhorigheid van een groep mannenvrienden. Het NRC zegt: Alle Tijd van Ronald Giphart is een lekkere, gezellige roman over een vriendengroep die ouder wordt.

In 2021 is zijn novelle Applaus: liefde in tijden van corona verschenen, bedoeld als ode aan de zorg en steun in de rug van lokale boekhandels. Zijn laatste roman, Nachtangst, zal zeker niet ontbreken. Een ontroerende roman die de lezer in zijn nekvel grijpt. Ronald is een graag geziene gast bij praatprogramma’s en bij lezingen. Deze avond is hij bij ons te gast en vertelt hij met passie over zijn boeken en over wijn. U kunt hem eindelijk die vragen stellen, die u altijd al wilde weten.

Naast de lezing van Ronald Giphart is er een signeersessie. Boekhandel Burger verzorgt weer de beste bijpassende literatuur.

Bestel nu de kaarten en praat met ons mee.

Datum lezing: Vrijdagavond 20 mei 2022
Aanvang: 20.00 uur
Adres: Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 Waddinxveen
Toegang: € 12,50. Voordeel met je Biebpas en voor scholieren € 2,50
Kaartverkoop: www.cultuurhuysdekroon.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de balie bij Cultuurhuys de Kroon

Advertentie