zaterdag 27 april 2024

RECO ZVH kan Simplex SSS niet verrassen

De heren van RECO ZVH speelden vrijdag 6 mei in Barneveld tegen de nummer twee van de B-poule en kon de gastheren niet verrassen. In een aantrekkelijk duel kon SSS via de setstanden 25-19, 23-25, 25-23 en 25-22 een 3-1 overwinning boeken.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon deze avond niet beschikken over Timothy Scheffers, die rust kreeg om in de laatste wedstrijd op zaterdag 7 mei in eigen huis weer volledig inzetbaar te zijn. De volgende selectie werd door de coach het veld ingestuurd: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren begonnen volvertrouwen aan de eerste set en konden de gastheren lang bijhouden. Maar SSS wist met hun aanval flink te scoren en bij RECO liep de aanval minder. Halverwege wisselde coach Kristian van der Wel Max Nieuwstad ten faveure van Mats Kruiswijk. RECO wist in deze set toch beter in hun spel te komen, maar moesten toezien dat SSS deze set met 25-19 winnend afsloot.

RECO trad met dezelfde opstelling, die de eerste set afsloot aan in de tweede set en nu hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht. Vincent van der Kraats wist met zijn service een aantal directe punten te scoren, maar SSS kon met hun aanval toch telkens langszij komen. Coach Kristian van der Wel wisselde in deze set Max Nieuwstad aan het net voor Mats Kruiswijk en weer terug. RECO verslapte niet en wist uiteindelijk deze set met 23-25 te winnen en de stand weer gelijk te trekken.

Dit gaf RECO veel vertrouwen om aan de derde set te beginnen en nu konden de Zevenhuizense heren zelfs met hun sterke midden blokkering van Jasper de Jong en Benjamin Parkinson een voorsprong op te bouwen naar 8-12. SSS wist onder de druk uit te komen en kon langzaam maar zeker weer dichterbij en zelfs op gelijke hoogte te komen en kon een lichte voorsprong nemen. Bij 20-18 kwam Max Nieuwstad weer in het veld. RECO kon het ontstane gat niet dichten en kwam tot 24-23. SSS wist met hun aanval deze set met 25-23 af te sluiten.

In de vierde set werd bij RECO Chris van Mullem vervangen door de herstelde Sam van der Loo. Dec gastheren gesteund door de setwinst in de derde set gingen gelijk furieus van start en zorgde ervoor dat RECO bij 5-2 gelijk een time-out moest nemen. Er volgde een inhaalrace van RECO, die uiteindelijk strandde bij 22-21 en SSS een time-out nam om weer in het ritme te komen. Met een sterke service wist SSS deze set met 25-22 te winnen en zo de 3-1 winst in Barneveld te houden.

De RECO-heren spelen zaterdag in eigen huis Swanla om 19.30 uur de laatste wedstrijd van de competitie tegen het team van VoCASA uit Nijmegen. Er zal na de wedstrijd afscheid genomen worden van de spelers, die het team gaan verlaten en in het seizoen 2022-2023 niet meer in de selectie zijn. Hierna zal het seizoen feestelijk afgesloten worden, met 2022 ROOD. De entree is vrij in het Dorpshuis Swanla.

Kom allen en zwaai de spelers die weggaan uit.

Simplex SSS: Niek Bakker (15), Robin van Weerd (12), Johan Gruvaeus (9)(Alex Meijs (8)), Bram Berger (5)(Tom Koops (8)), Ludrich Inocente (8)(Aart Kooiman), Noah van Dam (1)(Hugo van Garderen (5)), Edvin Sward (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (3)(Mats Kruiswijk (9)), Chris van Mullem (3)(Sam van der Loo(1)), Bram Wiltenburg (3), Vincent van der Kraats (17)(Jeroen van Iperen), Jasper de Jong (12), Benjamin Parkinson (13), Mika Prins (L)(Julian Perdijk (L))