8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Streetart in het Waddinxveense Sleutelkwartier

Komende maandag 9 mei gaat de Waddinxveense street-art kunstenaar Ruud Kooger aan de slag met de metamorfose van de grijze muur naast de Hefbrug in het Sleutelkwartier. Het is een initiatief van het Sleutelkwartier en mede mogelijk gemaakt door Woonpartners Midden-Holland die eigenaar is van de muur. Op de muur komt een kleurrijk ontwerp symbolisch voor de transformatie van het Sleutelkwartier. 
 
Sleutelkwartier stimuleert creativiteit en wil elke dag in het Sleutelkwartier verrijken, verlevendigen, kleuren en bijzonder maken. Het Sleutelkwartier ligt tussen de Hefbrug en het Station, van Gouweplein tot de Nesse in Waddinxveen. De komende jaren krijgt het Sleutelkwartier, en daarmee heel Waddinxveen, nieuwe energie met behoud van het dorpse karakter. Er komt meer eenheid, samenhang en kwaliteit. Lege plekken worden ingevuld, nieuwe pleinen, groen en fietsroutes aangelegd. Sleutelkwartier is straks een levendige, fijne buurt om te wonen, werken en te leven.  
 
Woonpartners en gemeente versterken elkaars ambities
Woonpartners is goed verankerd in het Sleutelkwartier met appartementen voor met name jonge mensen aan de Kerkweg-Oost én met nieuwe plannen voor de locatie van het oude Gemeentehuis. Woonpartners wil graag meer ‘kleur’ brengen in de projecten en ziet daarvoor in het Sleutelkwartier mooie mogelijkheden voor kunstuitingen in of rond de gebouwen.
 
Stap voor stap kleurt het Sleutelkwartier
Street-art sluit naadloos aan bij alles waar het Sleutelkwartier voor staat: meesterschap, creativiteit, veelzijdig en ontmoeten. Het Sleutelkwartier brengt nieuw elan, trekt een jong (creatief) publiek die levendigheid brengt en zich aangetrokken voelt door nieuwe woningtypologieën en een moderne, meer stedelijke uitstraling. Het ontwerp is geïnspireerd op input van bewoners, omwonenden en ondernemers. De transformatie van de grijze muur naar een explosie aan kleur is dan ook symbolisch.

Advertentie