8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

informatief en sportief Fit4Nop smaakt naar meer

Stichting Zo! en sportstiching Zuidplas hebben op zaterdag 14 mei in Nieuwerkerk aan den IJssel Fit4Nop georganiseerd, een klein festival over positief en gezond leven, financiën en sporten. Het programma trok ongeveer 400 bezoekers naar het veld bij de hoogbouwflats in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bij Fit4Nop stonden diverse kraampjes met informatie over ondersteuning voor mensen met een laag inkomen zoals Leergeld Hollandsche IJssel en de Boodschappenkast, over de diverse activiteiten van Zo! zoals het vrijwilligers informatie punt, budgetmaatjes en ambulant jongerenwerk.

Er waren optredens van eXplosion, een groot springkussen, een rad van avondtuur, sjoelbakken en een fiets waarmee gezonde smoothies van Sportstichting Zuidplas gemaakt konden worden. Wie niet actief bezig wilde zijn kon zich door M-Schminck laten schmincken tot bijvoorbeeld een vlinder. Alle bezoekers kregen voor het bezoek als dank een bloem met zakje zaadjes.

Stichting Zo! en Sportstichting Zuidplas kunnen tevreden terugkijken op een geslaagd evenement wat naar meer smaakt. Mogelijk kan in de toekomst dit format gebruikt worden voor andere dorpen en breder deelnemersveld.

Advertentie