donderdag 28 maart 2024

Afscheid trainer dames Jumbo ZVH met klinkende overwinning

Bodegraven, de dames van Jumbo ZVH gingen zaterdag 14 mei voor hun laatste competitiewedstrijd naar Bodegraven om het op te nemen tegen het team van VSTS. Deze wedstrijd was ook gelijk de laatste wedstrijd van trainer René van Essen bij Jumbo ZVH, na dit seizoen zal hij volgend seizoen het team van Volevo gaan begeleiden. De Zevenhuizense dames hadden er zin in en wisten via de setstanden 18-25, 13-25, 21-25 en 17-25 een klinkende 4-0 overwinning te boeken. Die uiteindelijk lieten belanden op een vijfde plaats op de ranglijst.

Coach René van Essen was met een volledige staf aanwezig maar kon niet beschikken over spelverdeelster Chiara Broek. De volgende basis werd door Jumbo ZVH het veld ingestuurd: Sterre van Wensveen, Vera Bruggeman, Inge van Tilburg, Sonja van Mil, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen en libero Jolien van Dam. De beginfase ging gelijk op en kon VSTS een lichte voorsprong opbouwen, Bij 12-9 begon Jumbo warm te draaien kon de midden aanval van Mariëlle Gerritsen en een uitgekookte aanval van Vera Bruggeman werd het scoreverloop omgezet in voordeel van de Zevenhuizense dames. Met Inge van Tilburg aan de opslag, wist Jumbo een voorsprong van 13-14 neer te zetten. Naast een sterke service wist Jumbo ook aanvallend te scoren en kon deze set met 18-25 binnenslepen.

In de tweede set kwam Jumbo met dezelfde beginopstelling binnen de lijnen. Direct zorgde Tara van Zijl met jaar service voor veel druk op de verdediging van VSTS en zorgde ervoor dat bij 2-5 al de eerste time-out werd genomen. De Zevenhuizense dames bleven alert spelen en bij 4-10 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit en kwamen na lange tijd uit de running te zijn geweest Demi van Es in het veld samen met Marina Mijajlovic, die taken van Sterre Wensveen en Inge van Tilburg overnamen. Jumbo bleef scoren en ook Demi van Es wist VSTS met haar service onder druk te zetten. Ook VSTS bracht in deze fase een dubbele wissel in, dit kon het tij niet voor hen keren. Bij 8-19 werd de Zevenhuizense dubbele wissel weer teruggedraaid. Uiteindelijk kon Sonja van Mil een service ace scoren en deze set met 13-25 in Zevenhuizense handen brengen.

Jumbo kwam in de derde set met Anniek Scheffers voor Tara van Zijl in het veld. In deze set begon VSTS sterk en wist een voorsprong te nemen. Maar Jumbo kon de draad weer oppakken en met Sterre Wensveen aan service wist ZVH weer langszij te komen. Op de stand 6-6 bracht Jumbo weer een dubbele wissel in het veld, Demi van Es en Marina Mijajlovic voor Sterre Wensveen en Inge van Tilburg. De beide teams hielden elkaar in evenwicht en met leuke en spannende rally’s was het een waar spektakel. Bij 9-10 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid en bleef het scoreverloop op en neer gaan. Bij 13-13 nam Marina Mijajlovic de positie van Tara van Zijl over. Het scoreverloop bleef ongewis bij 15-16 nam VSTS een time-out en bij 15-19 nogmaals, dit na aanleiding van de servicebeurt van Sterre Wensveen. Toch had VSTS-succes en noopte coach René van Essen om bij 19-19 en 21-19 zijn time-outs te nemen Met een sterke service van Sonja van Mil kon Jumbo deze set met 21-25 binnenhalen.

In de vierde set nam Marina Mijajlovic de positie van Sterre Wensveen over. Ook nu weer kon VSTS een voorsprong nemen, die tot 8-4 standhield. Door sterk verdedigend werd van libero Jolien van Dam kon de Zevenhuizense aanval gevarieerd scoren en was bij 8-8 het weer gelijk.

Bij 10-12 kwam Demi van Es binnen de lijnen voor Inge van Tilburg en bij 12-14 kwam Luca Hessing voor Anniek Scheffers aan de opslag lijn om te serveren. VSTS wist in deze fase weer te scoren en bij 14-15 nam Inge van Tilburg het stokje weer over en Jumbo met hun service weer uitlopen en kon deze set met 17-25 winnen.

Met deze mooie teamprestatie wist Jumbo ZVH een klinkende 4-0 overwinning te boeken. En kunnen de dames aan een welverdiende rustpauze beginnen.

Na afloop werd trainer/coach René van Essen in het zonnetje gezet, voor al die jaren dat hij het team heeft begeleid. Volgend seizoen zal hij het team van Volevo gaan trainen en coachen en zulle we hem zeker in de competitie tegen komen.

Foto’s : Demi van Es