8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Opening nieuwe dagbesteding voor NAH en dementie in Moordrecht

Op vrijdag 20 mei opent Sanare Zorg & Welzijn officieel haar nieuwe locatie voor dagbesteding aan de Dorpsstraat 20 in Moordrecht. De kleinschalige dagbesteding is een uitbreiding op het activiteitencentrum van Vivere Verzorgd Wonen, waar 7 dagen per week cliënten worden ontvangen.

De nieuwe locatie is speciaal bedoeld voor mensen met NAH of (beginnende) dementie (aparte dagen). Door deze groepen te scheiden is er meer rust en is er meer ruimte voor maatwerk en individuele aandacht. “Op deze prikkelarme plek voelt iedereen zich welkom en thuis. Mensen worden met elkaar verbonden en grenzen worden verlegd. Hier hoor je erbij, met ruimte voor jezelf.”

Als men niet-aangeboren hersenletsel krijgt als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk of herseninfarct, heeft men behoefte aan herkenning, werken aan persoonlijke ontwikkeling, ondanks de beperkingen, en gesprekken over alledaagse zaken, zodat je kan blijven meedoen in de samenleving. En heeft men (beginnende) dementie, dan is het fijn om een vaste routine te hebben waarbij de nadruk ligt op samen koffiedrinken, lunchen, (geheugen)spelletjes doen of samen een wandeling maken. Er is altijd een zorgverlener aanwezig voor ondersteuning.

Programma

15.00u – Ontvangst

15.15u – Welkomstwoord Ingrid Bergstein, directeur Sanare Zorg & Welzijn

15.30u – Officiële opening door Marieke de Buijzer, voorzitter cliëntenraad Sanare

15.45u – Rondleiding + hapjes & drankjes

17.00u – Einde

Advertentie