8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Symfonieorkest SEOP speelde Gershwin in Waddinxveen

Terwijl een groot deel van Nederland zich de afgelopen week overgaf aan het Eurovisie Songfestival maakten afgelopen vrijdag bijna 1100 leerlingen uit de Waddinxveense basisscholen misschien wel voor het eerst kennis met een live optreden van een symfonieorkest.

Op uitnodiging van Vonk speelde het SEOP – Stichting Educatieve Orkestprojecten – in de volle Ontmoetingskerk twee keer een voorstelling gebaseerd op het leven en werk van componist George Gershwin. In het verhaal ontmoet de jongen Jack de jonge componist Gershwin. Al doende kreeg het publiek niet alleen een inkijkje in de muziek en de verscheidenheid aan muziekinstrumenten en klanken, maar ook in de Amerikaanse samenleving in de vroege jaren ‘20 uit de vorige eeuw.

Onderwerpen als slavernij (de achtergrond van Jack) en immigratie (van Gerhwins Joods-Russische ouders) kwamen daarbij aan de orde, maar ook de ‘american dream’ die alleen uit kan komen als je de ware passie in je leven ontdekt en ervoor gaat. In de week voorafgaande aan het concert konden de leerkrachten en kinderen aan de hand van een uitgebreide lesbrief en trainingen kennis maken met het lied ‘Summertime’ dat tijdens het concert meegezongen kon worden. Dit concert is georganiseerd door Vonk, met middelen van de gemeente Waddinxveen en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Foto’s : PR Vonk

Advertentie