8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Vervoersverbod pluimvee in Waddinxveen en deel Zuidplas

In Boskoop is op een kleinschalige houderij vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. De circa 300 risicovogels op de locatie worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd. Het gaat om kippen, eenden, fazanten en kwartels. Dat heeft de Rijksoverheid bekend gemaakt en direct een 3 kilometer beschermingszone en een 10 kilometer bewakingszone ingesteld.

Bij de 3 kilometer beschermings is er een totaalverbod en worden dieren van pluimveehouderijen getest. In dit geval is er geen sprake van dergelijke bedrijven in de 3 kilometer cirkel. Daarnaast heeft de rijksoverheid een 10 kilometer bewakingszone ingesteld waarbij er geen vogels, mest en eieren vervoerd mogen worden.

Op de onderstaande kaart is te zien dat een deel van Moordrecht en Zevenhuizen en heel Moerkapelle en Waddinxveen vallen onder het vervoersverbod. Voor kippenslachterij Clazing aan de Tweede Tochtweg in Zevenhuizen valt het gebied net goed uit, de grens ligt één straat verder op de Derde Tochtweg. Wel zal de N219 richting de A12 gemeden moeten worden.

Alle maatregelen voor het verbod zijn vastgelegd in een document bij de Rijksoverheid met de regels

Advertentie