8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Boodschappenkast zet vrijwilligers en sponsors in het zonnetje

De Boodschappenkast heeft op vrijdag 20 mei haar sponsors en vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een avond om ze te bedanken. Dankzij de vrijwilligers worden wekelijks de pakketten ingepakt en boodschappen opgehaald en bij de klanten gebracht.

Met diverse acties krijgt de Boodschappenkast veel houdbare boodschappen, er komen van allerlei sponsoren verse boodschappen en met allerlei giften worden er complete tassen waar gezinnen maaltijden mee kunnen maken. Oud raadslid Dagmar Ambachtsheer verraste Nynke Bosselaar met een oud boekje over 100 jaar armoedebestrijding.

Het aantal klanten van de Boodschappenkast is nu gestegen van 20 naar 34 gezinnen die wekelijks ondersteund worden. De Boodschappenkast is een tijdelijke oplossing voor inwoners van Zuidplas die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank maar wel sprake is van armoede. De Boodschappenkast werkt hier met de diverse organisaties om gezinnen uit deze armoede te halen. Meer informatie op de website van de Boodschappenkast Hier kunnen inwoners ook een boodschappenpakket digitaal doneren.

Advertentie