8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Financiële steun energiekosten voor inwoners met een laag inkomen in Waddinxveen

Sinds oktober 2021 zijn de gas- en energieprijzen flink gestegen. De rijksoverheid stelt daarom financiële steun beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Waddinxveense huishoudens met een laag inkomen die bij ons bekend zijn, hebben automatisch een bedrag van € 800,00  op hun rekening gekregen. Het gaat dan om huishoudens die van ons een uitkering, bijzondere bijstand of minimaregeling ontvangen. Zelf energietoeslag aanvragen

Vanaf 16 mei t/m 1 december 2022 kunnen andere huishoudens met een laag inkomen zelf de energietoeslag aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van Gezondverzekerd.  

Energietoeslag aanvragen

De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm

Dit is voor alleenstaanden een netto inkomen van € 1.348,26 (voor pensioengerechtigden € 1.498,12). Voor samenwonenden/gehuwden is dit € 1.926,08 (voor pensioengerechtigden € 2.028,54). Deze bedragen zijn exclusief toeslagen van de Belastingdienst. Net zoals bij de andere minimaregelingen houden we rekening met het vermogen van het huishouden. Elk huishouden krijgt hetzelfde bedrag van € 800,00. 

Inwoners met een lopende schuldregeling kunnen de energietoeslag ook aanvragen

Want deze inwoners hebben onderaan de streep ook een laag inkomen. Zij moeten namelijk tijdens een lopende schuldregeling verplicht aflossen aan de schuldeisers. 

Wanneer kunt u de energietoeslag niet aanvragen?

Als u:

  • in een inrichting woont;
  • jonger bent dan 21 jaar;
  • jonger bent dan 30 jaar en studiefinanciering krijgt;
  • staat ingeschreven in Waddinxveen met alleen een briefadres.
Advertentie