8.5 C
New York
zaterdag 18 mei 2024

Gemeente verkoopt de voormalige Koning Willem-Alexander school aan huisartsenpraktijk Oranjelaan

Gezonde vooruitzichten voor Waddinxveen: De gemeente Waddinxveen heeft besloten om de voormalige Koning Willem-Alexanderschool aan de Oranjelaan te verkopen aan Huisartsenpraktijk Oranjelaan. Doelstelling is om deze historische locatie in het Sleutelkwartier te transformeren tot een multifunctioneel gebouw, bestaande uit een gezondheidscentrum en gerelateerde maatschappelijke partijen.

Groei van huisartsenpraktijk Oranjelaan

Sinds de praktijkovername in 2019 door huisartsen Visser en in ‘t Groen is de praktijk de afgelopen jaren fors gegroeid. ‘Gezien de verwachte groei van het aantal inwoners in Waddinxveen en de complexere zorgvraag is er toenemende behoefte aan zorg in de wijk’, aldus mevrouw In ’t Groen. De missie van de praktijk is en blijft het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige zorg waar de patiënt centraal staat. ‘Een randvoorwaarde is het effectief samenwerken met andere zorgaanbieders in de wijk, waarbij huisvesting onder één dak dit zeker bevordert’ geeft huisarts Visser aan. Zo laat de coronacrisis zien dat goed ingerichte zorghuisvesting van groot belang is. ‘Om te kunnen focussen op het leveren van goede zorg en om flexibel te zijn in tijden van crisis is goede zorghuisvesting cruciaal’, aldus huisarts In ‘t Groen.

Transformatie van oude school heeft positieve impact op de wijk en Waddinxveen

Doelstelling is om de oude Koning Willem-Alexanderschool school te transformeren naar een modern en duurzaam gezondheidscentrum met huurders in het spectrum: zorg, educatie en maatschappij. De beoogde transformatie heeft een hoge maatschappelijke impact op de wijk en Waddinxveen, aangezien de doelstelling is om zorg, educatie en sociale activiteiten verder tot bloei te laten komen. De komende jaren ondergaat het Sleutelkwartier een make-over. De wijk, gelegen tussen de Hefbrug en het station, krijgt in lijn met de ontwikkelvisie van de gemeente meer eenheid, samenhang en kwaliteit.

Een locatie met een rijke historie wordt weer het middelpunt van de wijk

‘De voormalige Koning Willem-Alexanderschool aan de Oranjelaan heeft een rijke historie en viert dit jaar haar 100-jarig jubileum’, aldus [Monique Pijls woordvoerder van verschillende serviceclubs in Waddinxveen]. Het schoolgebouw is een beschermd monument van architect Piet Stuurman. In 1922 werd deze school door ‘De Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs’ gebouwd. In de jaren 60 kreeg de school een nieuwe naam, namelijk Prins Willem van Oranje-school, waarbij dit vervolgens is aangepast tot Koning Willem-Alexander school. We hopen dat het pand net als in het verleden weer het middelpunt van het Sleutelkwartier zal worden, waarbij er tevens ruimte is voor een ontmoetingsruimte voor ‘activiteiten’ geeft Monique Pijls aan. Wij zijn hierover in gesprek met de initiatiefnemers.

Ontwikkeling van het pand

De doelstelling is om het pand verschillende zorg gerelateerde partijen en maatschappelijke organisaties te vestigen. Daarbij is er reeds veel interesse van verschillende partijen. ‘We merken dat onze visie om verschillende activiteiten, waaronder zorg, educatie en maatschappij te bundelen onder één dak echt aanslaat’, geeft Bas Waldekker de praktijkmanager van de huisartsenpraktijk en duurzaam ondernemer aan. De komende tijd zullen wij besteden aan het selecteren van de partijen die passen binnen de beoogde transformatie van dit mooie pand.

Advertentie