8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Opening nieuwe tentoonstelling bij St. Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

Deze middag zal de nieuwe tentoonstelling ‘Het verenigingsleven door de jaren heen’ geopend worden. De opening van deze tentoonstelling zal rond 14.30u verricht worden met een kleine demonstratie van de gymnastiekvereniging O.S.S. uit Zevenhuizen. O.S.S. is een vereniging die al sinds 1931 bestaat en nog steeds actief is.

De tentoonstelling zal gaan over het rijke verenigingsleven dat Moerkapelle en Zevenhuizen gekend hebben. Sommige verenigingen bestaan nog steeds (naast O.S.S. bijvoorbeeld de Zevenhuizense IJsclub, De Kleine Trompetter en uit Moerkapelle gymnastiekvereniging Tarzan en de Vrouwen van Nu), maar veel van de verenigingen zijn er niet meer.

Oud Zevenhuizen-Moerkapelle heeft uit haar collectie een nieuwe tentoonstelling samengesteld met attributen en foto’s die herinneren aan dit verenigingsleven. Hierbij komen diverse verenigingen uit Moerkapelle en Zevenhuizen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan sport- en muziekverenigingen, maar ook aan carnavalsverenigingen en schaakverenigingen.

Deze tentoonstelling is de komende maanden op de gebruikelijke openingstijden te zien in onze tentoonstellingsruimte.

U kunt bij ons ook terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, wordt extra aandacht besteed aan de molengeschiedenis en molenaars van de molens rondom de Rotte.

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 28 mei open van 13.30 tot 16.00 uur. Adres voor beide musea: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen. De toegang is gratis.

Advertentie