8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Jubileum editie PANC VINK Top 12 schaaktoernooi

Na twee jaar te zijn dwars gezeten door coronamaatregelen vindt de 25e editie van het Zuidplas Top 12 schaaktoernooi, inmiddels ter nagedachtenis aan de overleden oud-voorzitter en erelid van De IJssel het PANC VINK Top 12 schaaktoernooi, vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 juni.. Deze jubileumeditie staat mede (nog) in het kader van de viering van het tien jarig bestaan van de gemeente Zuidplas in 2020.

In 1996 startte schaakvereniging De IJssel met het eerste Top 12 toernooi. Toen telde het toernooi twaalf deelnemers, die streden om de titel van beste schaker van de Zuidplasregio. Mede dankzij de sponsoring door Bouwbedrijf Frans Vink & Zn uit Moordrecht is het toernooi, inmiddels uitgegroeid tot een schaakfestival met circa 50 deelnemers. Die deelnemers wonen allen in de Zuidplasregio of spelen bij de aldaar gevestigde schaakverenigingen t.w. Moerkapelle, Nieuwerkerk a/d IJssel (SVN), Waddinxveen (WSV/Internos) en het Moordrechtse De IJssel.

Vanwege het jubileum dit jaar een van voorgaande edities afwijkend programma. In een speciale kroongroep strijden acht hoofdrolspelers uit voorgaande edities om het jubileumkampioenschap en de ’10 jaar gemeente Zuidplas prijs’. Dit zijn Jesse van Elteren, Henk-Jan en Jan Evengroen, Dirk Hoogland, Léon Jacobse, Pim te Lintelo, Gerard Nieuwenkamp en Gerard van Ommeren. Daarnaast is er een invitatiegroep met twaalf deelnemers uit de Zuidplasregio waaronder eveneens een aantal toppers uit voorgaande edities. Voorts is er weer een teamvierkamp en een sponsorgroep met leden van de familie Vink.

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 4 juni in Gebouw De Zespunt in Moordrecht. De kroongroep en invitatiegroep starten om 11.30 uur en vanaf 13,15 uur ook de vierkamp en sponsorgroep. De prijsuitreiking zal naar verwachting rond 17.00 uur plaatsvinden.

Op dit toernooi geen langdurig denkwerk, maar rapidpartijtjes van maximaal een half uur. Voor toeschouwers dus goed te volgen. Wie de toppers uit de Zuidplas in actie wil zien is van harte welkom. De toegang is gratis.

Advertentie