8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Pubquiz 24 Zevenhuizens feestje met winnaars van buiten de gemeente

De vierentwintigste aflevering van de pubquiz van Theater Swanla was op vrijdag 13 en vrijdag 20 mei weer een feest, waaraan menig Zevenhuizenaar deelnam. Voor de tweede keer dit kalenderjaar kon er weer een pubquiz met de deelnemers live aanwezig in de theaterzaal van Theater Swanla worden gespeeld, ter promotie van het theaterprogramma. Net als in maart kende deze aflevering twee edities. Beide avonden was het hartstikke vol en beide avonden was de sfeer uitstekend. Veel teams komen vooral voor de gezelligheid, maar in het vijfde jaar van het bestaan van deze succesvolle pubquiz spelen toch ook steeds meer teams voor de prijzen. Er konden kaarten gewonnen worden voor de voorstelling van Mouna Laroussi van afgelopen zaterdag, voor een volgende pubquiz en voor de try-out van Freek de Jonge in Swanla op 22 september. De hoofdprijzen gingen naar teams van buiten de gemeente Zuidplas. Voorafgaand aan de pubquiz presenteerde de theatercommissie van Theater Swanla met trots het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2022-2023, waarvoor de voorverkoop inmiddels is begonnen.

Zevenhuizense ronde

Behalve de echte pubquiz, die bestaat uit acht vragenrondes en twee rondes voor de teamcaptains, is er ook altijd een Zevenhuizense ronde met tien vragen over Zevenhuizen en de gemeente Zuidplas. Die wordt bewust buiten de totaalscore gehouden om de vele teams van buiten de gemeente Zuidplas een eerlijke kans te geven in de eigenlijke pubquiz. De Zevenhuizense ronde kent een eigen winnaar en een eigen hoofdprijs. Op 13 mei ging die prijs, een schaal met snacks, waar meerdere teams van zouden kunnen eten, naar team De Pijpfitters, één van de vele teams die al vanaf de eerste aflevering van de pubquiz tot de deelnemers behoort. Op 20 mei ging een soortgelijke schaal naar team Hazewaal, een buurtteam, bestaande uit bewoners van het Hazeveld en de Wielewaal in Zevenhuizen.

De ‘kleine’ schaal met snacks als hoofdprijs van de Zevenhuizense ronde

Hoofdprijs voor bezoekers van buiten Zuidplas

In de echte pubquiz gingen beide keren de eerste prijzen, kaartjes voor de voorstelling van Freek de Jonge, naar teams van buiten de gemeente Zuidplas. Na eerder al eens derde en tweede te zijn geworden, wist op 13 mei het team Fantastic Clogs, dat bestaat uit personeelsleden van een bepaalde afdeling van het Franciscus Gasthuis-ziekenhuis in Rotterdam, de eerste plaats te veroveren. Het team behaalde maar liefst 70 punten en liet daarmee de eeuwige nummer 2, team De Buurtjes uit Zevenhuizen, op maar liefst vijf punten achterstand staan. Daarvoor moest bovendien eerst een shoot-out worden gespeeld met team Alfa, dat ook 65 punten had.

Ook op 20 mei ging een team van buiten de gemeente Zuidplas er met de hoofdprijs vandoor en ook daar moesten twee Zevenhuizense teams de tweede plaats delen. Omdat de eindstand pas na afloop van de avond definitief kon worden gemaakt, na een extra controle op de scoreformulieren, werd daarbij geen shoot-out gespeeld. Team Triviacrackers en team Vakantiegieters deelden uiteindelijk de tweede plaats met 66 punten. De titelverdediger van die avond, team IT-crowd uit Zoetermeer, ging ook deze avond met de wisselbeker naar huis. Met 67 punten waren zij net een puntje beter dan de twee Zevenhuizense teams.

Inschrijving nieuwe seizoen gestart

Na vijf succesvolle seizoenen met jaarlijks vijf keer een pubquiz, verdeeld over twee volle avonden, gaat de theatercommissie van Theater Swanla ook in het nieuwe seizoen met enthousiasme aan de slag om weer vijf pubquizzen te organiseren. De voorverkoop voor de eerste aflevering, op 9 en 16 september, is op zaterdag 21 mei om 10.00 uur van start gegaan. Deelnemen kan met een team, dat uit minimaal vier personen moet en uit maximaal acht personen mag bestaan. Per persoon moet € 4,- worden afgerekend om mee te kunnen doen. Meer informatie is te vinden op de website van theater Swanla, waarop ook alle informatie staat over het theaterprogramma voor 2022-2023: www.theaterswanla.nl.

Advertentie