8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Nieuwerkerkers zetten Oekraïense kinderen centraal tijdens Dag van het kind

Woensdag 1 Juni is het Internationale dag van het kind. In de Oekraïne wordt bij deze dag gezien als een officiële feestdag. Dit jaar willen een aantal Nieuwerkerkers in verband met de vluchtelingen in de Oase (voormalig Rabobank gebouw) verblijven, stilstaan voor de kinderen die daar verblijven.

“Sommige van deze kinderen verbleven daar tijdelijk zonder hun ouders. Dat is gelukkig nu voorbij en wij willen ze een fijne middag bezorgen die volledig in het teken staat van hen” licht Anthony Priestman het plan toe.  Silvia Sandu legt verder uit “Deze dag is in de voormalige Oostbloklanden een hele belangrijke dag, we willen dat de kinderen die gevlucht zijn hier een mooie dag geven!”

Priestman van Charcoal Chiefs BBQ & Dessert Shack kreeg direct steun van Paul van Wild Vleesch om zo voor een BBQ met lekker eten te zorgen. . John Hoogendoorn VOF verzorgt het zoete deel voor de kinderen.  Andere bijgerechten en zaken worden gesponsord door PLUS te Kulve , de buurman van de Oase in Dorrestein.  Maar behalve de magen te vullen is er een idee om een kinderdisco te houden, DJ Dion heeft hiervoor al zijn medewerking toegezegd.

“Vooralsnog hebben we een kleine groep die met spullen, tijd en geld deze kinderen een onvergetelijke dag willen geven maar we zoeken nog wel meer sponsoren. Dat kan als bedrijf of als particulier via een tikkie ” legt Priestman uit. Mensen mogen ook een donatie brengen naar zijn adres, de Vikingrade 28 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor vragen kunt hem bereiken op anthony.priestman@gmail.com

Advertentie