8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Burgemeester opent nieuw pand limoncellomaker Chiesanuova

Op zaterdag 4 juni opende burgemeester Han Weber het nieuwe bedrijfspand van limoncellomaker Chiesanuova op het bedrijventerrein Kleine Vink. Het bedrijf van oprichter Hidde de Groen is in 2022 bekroond met de gouden medaille voor de beste en lekkerste limoncello van de wereld.

Chiesanuova: de Nieuwe Kerk

Hidde de Groen begon in voorzichtig 2017 met de verkoop van zijn eerste Nieuwerkerkse limoncello. De Italiaanse naam Chiesanuova is letterlijk vertaald: de Nieuwe Kerk. Bij de start produceerde hij nog op kleine schaal in beugelflesjes, die hij met de hand stickerde. De vraag naar zijn limoncello steeg en tegenwoordig worden de nog lege flessen compleet met etiketten bij hem afgeleverd.


Beste limoncello van de wereld

Na een derde plaats in 2021, behaalde Hidde in 2022 de gouden medaille voor de beste en lekkerste limoncello van de wereld. Om de prijs en de officiële opening van zijn bedrijfspand te vieren, organiseerde hij een feestelijke bijeenkomst voor familie, vrienden, relaties en bekenden. Bij een Italiaans aandoende temperatuur verwende De Groen de aanwezigen met Italiaanse drankje en hapjes.


Opening

Burgemeester Han Weber verrichtte de officiële opening van het nieuwe pand. Deze keer niet met het doorknippen van een lintje, maar door het afvullen van een fles limoncello.


Sinaasappels

Ondertussen is Hidde ook begonnen aan een variatie van de limoncello. In plaats van citroenen gebruikt hij sinaasappels. Het eindprodukt heet dan Arancello. Hij hoopt natuurlijk op eenzelfde succes voor dit likeurtje.






Advertentie