8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

CU/SGP en VVD Zuidplas : Verbeter vaarroute tussen de Rotte en Hollandsche IJssel (+video)

VVD en ChristenUnie/SGP Zuidplas zien graag dat er een goede vaarroute komt van de Rotte naar de Hollandsche IJssel in Zuidpla. In 2021 is besloten om de vaarroute integraal aan te pakken. Dit is een besluit in samenspraak met het recreatieschap Rottemeren samen met de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK) en de gemeente Zuidplas. Reden voor raadsleden Leendert Karreman (VVD) en Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP) om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Karreman (VVD): “Het zou toch mooi zijn als we het mooie Zuidplas vanaf het water kunnen aanschouwen. “Een goede vaarroute van de Rotte naar de Hollandse IJssel zal een waardevolle toevoeging zijn aan de gemeente Zuidplas. Het verbeterd de recreatieve mogelijkheden en de aantrekkingskracht van onze dorpen. We zijn de watertuin van de zuidelijke randstad!

Verdoes (ChristenUnie/SGP) vult hem aan: “Naast dat het heerlijk is om te varen, kan dit ook kansen bieden aan de lokale ondernemers. Het lokale ondernemerschap staat soms onder druk, maar door meer recreatie aan te trekken, komen er ook meer potentiële afnemers. Ook kunnen we juist de schoonheid van dit gebied laten zien door meer kansen te bieden aan waterrecreatie

Om de verbinding te maken met de Hollandsche IJssel en de Rotte is het noodzakelijk dat er wordt geïnvesteerd in bruggen, sluizen en in werkzaamheden om de vaarroutes uit te diepen. Dit is nodig, omdat er nu geen volwaardige vaarverbinding is volgens de raadsleden. Dat klopt niet helemaal, het is mogelijk om vanaf de Rotte naar de Hollandsche IJssel te varen maar dat vraagt wel heel veel geduld.

Vanaf de Rotte gaat men via het Zevenhuizer Verlaat de Hennipsloot op. Hier vaart men via de Catgesbrug, de Kerkepadbrug, de Hotel Vosbrug en Koningsbrug in Zevenhuizen naar de Groenewegbrug in Rotterdam-Nesselande. Deze bruggen worden allemaal handmatig (met de hand of met knoppen) door de brugwachter van de gemeente Zuidplas bediend. Vervolgens komt de fietsbrug bij de Wollefoppenweg die handmatig door schipper kan worden bediend en volgen er weer een aantal ophaalbruggen (Gele brug, Witte Brug, Oranje brug, Kleinpolderbrug en Françoisbrug) die door de gemeente Zuidpals bediend worden. De Boezembrug in Moordrecht werkt met een drukknop en uiteindelijk gaat de Sluiswachter de Snelle Sluis naar de Hollandsche IJssel bedienen.

De raadsleden benadrukken dat samenwerking met de provincie, het recreatieschap Rottemeren, het hoogheemraadschap en de gemeente Zuidplas noodzakelijk is om een nog betere vaarverbinding in de gehele gemeente Zuidplas te creëren. Volgens hen zijn er diverse budgetten voor bij de overheiden en moet Zuidplas hiervoor de regie inpakken.

De raadsleden durven te dromen: “Laat de droom van Zuidplas zijn dat we daadwerkelijk de ‘Watertuin van de zuidelijke randstad’ worden. Een volwaardige vaarverbinding tussen de verschillende dorpen (Moerkapelle, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel) is een unieke mogelijkheid!“.

In hoeverre deze dromen haalbaar zijn blijft een vraag, de route tussen Zevenhuizen en Moordrecht is bijvoorbeeld voorzien van 2 duikers en vergt miljoenen euro’s aan investeringen. Het bevaren van de ringvaart van de Alexanderpolder gaat veel geld kosten, ook hier is een duiker onder de Kerklaan in Nieuwerkerk een spelbreker. Maar het varen over tussen IJssel en Rotte kan zeker door middel van automatische bruggen zeker sneller en dus aantrekkelijker worden gemaakt.

Verdoes en Karreman keken hun ogen uit toen ze bij de Zevenhuizer Verlaat waren om te kijken hoe de sluis werkte tussen Rotte en Hennipsloot. De Sluiswachter zette de mannen, in hun nette kleren, aan het werk om de handmatige bediening van de sluis te laten ervaren. De raadsleden waren onder de indruk. Het Zevenhuizer Verlaat gaat op 13 juni voor twee weken dicht voor scheepvaart maar ook voor wandelaars over de sluis voor nadere inspectie en onderzoek voor mogelijke automatisering. De sluiswachter zelf wacht het gelaten af, zijn vrouw en hij bedienen de sluis dagelijks meerdere keren met de hand.

Groenewegbrug, handmatige bediening door Zuidplas
Advertentie