8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Ontwerp plan N207 Zuid, Verlengde Bentwoudlaan, ter inzage

De provincie Zuid Holland heeft het Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor het project N207 Zuid gepubliceerd. Het project gaat over het aanpassen en aanleggen van wegen, een ecologische verbindingszone, wandelpaden en fietspaden in Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Waddinxveen. Onderdeel van het plan is de Verlengde Bentwoudlaan langs Waddinxveen en Boskoop. De provincie stelt iedereen van 31 mei tot en met 12 juli 2022 in de gelegenheid om een zienswijze op het Ontwerp PIP in te dienen.

Drie nieuwe wegen

Project N207 Zuid bestaat uit drie nieuwe wegen: de provinciale wegen Bentwoudlaan en de Verlengde Bentwoudlaan en de gemeentelijke weg Verlengde Beethovenlaan. Ook past de provincie de N209 in Hazerswoude-Dorp aan. De maatregelen verbeteren de doorstroming en bereikbaarheid in het gebied. Ook komen er extra fiets-, wandel- en struinpaden nabij het Bentwoud, een fietsbrug in het noorden van Hazerswoude-Dorp en een ecologische verbindingszone. De provincie Zuid-Holland voert de plannen van het project N207 Zuid naar verwachting van 2023 tot 2025 uit.

 

Provinciaal Inpassingsplan (PIP)

Het Ontwerp PIP en bijbehorende documenten zijn te bekijken via de projectwebsite en liggen ook ter inzage op het provinciehuis en het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Iedereen kan reageren op de stukken door een zienswijze in te dienen. Het indienen van een zienswijze kan via de projectwebsite.

Inloopbijeenkomsten

Op dinsdag 14 en donderdag 16 juni 2022 organiseren de provincie en betrokken gemeenten inloopbijeenkomsten. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om vragen te stellen over de plannen in het Ontwerp PIP N207 Zuid. Op de projectwebsite staat meer informatie over deze bijeenkomsten.

Aarden wal

Naast de maatregelen in het Ontwerp PIP laat de provincie aanvullend onderzoek doen naar een aarden wal aan de westkant van de Verlengde Bentwoudlaan. De aarden wal valt buiten de PIP-grens, maar is wel onderdeel van het project N207 Zuid. Het project laat het onderzoek de komende maanden uitvoeren en betrekt daarbij de belanghebbenden.

Ontbrekend onderzoek stikstof

Eén van de onderzoeken is nog niet afgerond. Dit betreft het onderzoek naar stikstofdepositie. Sinds kort geldt hiervoor de eis voor een onderzoek met een straal van 25 kilometer. Het project voert daarom een aanvullend onderzoek uit naar de effecten van de N207 Zuid op de verschillende Natura 2000-gebieden. Zodra duidelijk is wat de effecten van de stikstofdepositie op die gebieden zijn, past de provincie het MER hierop aan. Ook houdt de provincie rekening met het opstellen van een tweede versie van het Ontwerp PIP.

Provincie en gemeenten werken samen

De provincie werkt nauw samen met de betrokken gemeenten, zodat ook de (nieuwe) lokale wegen aansluiten op de provinciale wegen en andersom. De gemeente Waddinxveen legt de Verlengde Beethovenlaan aan. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met het programma Beter Bereikbaar Gouwe. Dit programma kijkt naar de middellange- en lange termijnmaatregelen in de Gouwe-regio en is aanvullend op de plannen van de N207 Zuid.

Advertentie