8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Straatverlichting Nieuwerkerk verstoord door ontbreken aansturing

De openbare verlichting in Nieuwerkerk geeft weer licht nadat een groot deel van het dorp al woensdagavond, nacht en donderdagavond in het donker zat. De storing werd door inwoners breed gemeld in de wijken Zuidplas, Oranjebuurt, Esse en een deel van Dorrestein.

Op sociale media klaagde mensen over de communicatie van de gemeente Zuidplas. “In de avonduren van de eerste dag was de omvang van het incident niet direct duidelijk. Omdat de verwachting was dat het een eenmalig probleem met de aansturing was is er de dag erna geen communicatie geweest” laat de woordvoerder van Zuidplas afgelopen nacht weten. Nadat het wederom meldingen ging regenen werd er de tweede dag wel gemeld en kon de woordvoerder later naar bed omdat de verlichting het overal weer deed.

Volgens de woordvoerder lijkt de oorzaak te liggen in een probleem met het signaal dat over de stroomkabels wordt gestuurd. Medewerkers van Zuidplas en Stedin zijn druk bezig geweest met het verhelpen van de storing.

Zuidplas gaat er vanuit dat het probleem achter de rug is laat de woordvoerder weten : “de ‘toon frequentie’ signaal ligt buiten de invloedssfeer van de gemeente Zuidplas. De straten waar de straatverlichting nu wel brandt, worden aangestuurd door tijdklokken. Alle aansturingmodules worden vervangen door dat systeem”.

Advertentie