8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Leonie Visser wordt de nieuwe dorpsdichter van Waddinxveen

De twee kandidaten, Mary Ann van der Loo en Leonie Visser, droegen tijdens de speciale auditieavond op 9 juni 2022 hun ingezonden gedicht voor. Dat deden ze voor de professionele jury en een aantal genodigden in Cultuurhuys De Kroon. De jury bestond uit Miranda Nagtegaal van De Bibliotheek De Groene Venen, Marjolein Schaeffer, docent Nederlands aan het Coenecoop College en de Waddinxveense schrijver Celal Altuntas. Samen kozen zij Leonie Visser tot dorpsdichter 2022-2024 van Waddinxveen.

De jury denkt dat Leonie heel geschikt is om in de rol van dorpsdichter te groeien. Een rol waarin zij vanuit haar creativiteit met woorden zowel ambassadeur, vertolker als samenbinder is voor Waddinxveen. De nieuwe dorpsdichter wordt tijdens WadCultureel op zaterdag 10 september 2022 officieel geïnstalleerd. De Bibliotheek De Groene Venen ondersteunt de dorpsdichter. Samen werken zij aan de inhoud van het dorpsdichterschap en aan de persoonlijke creatieve ontwikkeling van de dorpsdichter.

De vorige dorpsdichter Piet Hardendood van Waddinxveen stapte kwaad op nadat hij vond dat wethouder Lefererink hem censureerde, Hardendood had een gedicht geschreven over dat hij geen toegang kreeg zonder QR code bij een kamermuziekconcert in de Remonstrantse Kerk.

Gedicht Leonie Visser

Waddinxveen


In ons dorp,
Ons kent ons
Geen ongetogen woord
Wordt iedereen gehoord
Stille wateren, stadse drukte,
groene paden en perken vol zaden

De bloemen, de bijen, ze zweven hier rond
En ik adem de lente geur in door mijn neus, uit door mijn mond. 

De rust, de sfeer het goede gemoed
Het doet mij als waddinxvener echt heel goed

De opvang van slachtoffers uit Oekraïne 
Zij die deze liefde van ons verdienen.
Waddinxveen met het groene hart zo groot die aan hen de helpende hand bood.
Advertentie