8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Jinth Engelse is Nederlands kampioen 100m rugslag

Dit weekend zijn de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) gezwommen in Eindhoven, Jinth Engelse mag zichzelf Nederlands kampioen noemen op de 100 meter rugslag in haar leeftijdscategorie.

Drie zwemmers van Niemo Barracuda hadden zichzelf op maar liefst 25 afstanden gekwalificeerd om mee te dingen naar het Nederlands kampioenschap, naast Engelse waren ook Mila Oomens en Joshua Agussalim van de partij. Vrijdag en zaterdag werden er door de drie zwemmers meerdere persoonlijke records gezwommen, dit betekend dat hoofdtrainer Walter Rolloos na een toch al zwaar seizoen de zwemmers op tijd in topvorm heeft gekregen.

Zondag steeg Engelse op haar favoriete afstand de 100 meter rugslag al boven zichzelf uit met een mooie PR van bijna een seconde en plaatste ze zichzelf voor de finale. In deze finale verbeterde ze haar tijd van eerder de dag met wederom een seconde en met een afgetekende overwinning kon ze het hoogste podium betreden.

Bij de heren liet vlinderslag specialist Agussalim zijn kwaliteiten zien tijdens de 100 meter, hij zwom voor het eerst onder de magische minuut grens en kon daarmee de zilveren medaille ophalen.

Advertentie