8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

1325 euro voor vaatje haring tijdens Haringparty Kortenoord (video)

Na 3 jaar kon het weer, een haringparty op Kortenoord. Daarom hadden eetcafé Rustwat, ASVZ en molen Windlust samen dit georganiseerd met een veiling met diverse items voor de goede doelen Roparun team82.nl, ASVZ de Korenaer en molen Windlust. 

Wethouder Daan de Haas opende de Haringparty en shantykoor De MoordtZangers traden samen met Dameskoor Eigen Wijs op om het feest met zeemansliederen luister bij te zetten voor de vele bezoeker op het terras aan de Hollandsche IJssel achter Rustwat.

Maar het warme weer was goed voor de drank en haringverkoop maar het bieden, dat wilde niet helemaal lukken. Veilingmeester Willem Bezemer is niet voor één gat te vangen en wist met het idee van gezamenlijk bieden een recordbedrag van 1325 binnen te slapen voor het vaatje haring. Iedereen mocht bieden en kreeg voor 50 euro zijn of haar naam op het vaatje.

Net als drie jaar geleden wordt het vaatje beschikbaar gesteld voor de medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de Hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie