8.5 C
New York
zondag 28 mei 2023

34.000 euro kostenverhaal na vondst chemisch drugsafval

Onlangs trof de politie na een melding een grote hoeveelheid vaten en jerrycans aan bij een loods in Moerkapelle. De vaten en jerrycans bleken gevuld met chemische vloeistoffen die afkomstig zijn van de productie van zogeheten synthetische harddrugs. Totaal werd circa 2500 liter chemisch drugsafval aangetroffen. Ook werden gereedschappen en materialen gevonden die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Naast het aangetroffen drugsafval, werden ook gestolen voertuigen aangetroffen. Over de zaak is niet eerder gecommuniceerd in belang van het onderzoek.

๐Ž๐ฉ๐ซ๐ฎ๐ข๐ฆ๐ค๐จ๐ฌ๐ญ๐ž๐ง

De gemeente Zuidplas heeft na de vondst zorg gedragen voor het ruimen van het drugsafval. De burgemeester heeft middels spoed-bestuursdwang gelast de chemicaliรซn af te laten voeren door een specialistisch bedrijf. Ook de materialen en goederen die gebruikt werden voor de productie en vervaardiging van harddrugs zijn afgevoerd en vernietigd. De kosten worden vooralsnog geraamd op zo’n โ‚ฌ 34.000,-.

๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ญ๐ซ๐ž๐๐ž๐ซ ๐ž๐ง ๐ค๐จ๐ฌ๐ญ๐ž๐ง๐ฏ๐ž๐ซ๐ก๐š๐š๐ฅ

Uit eerste onderzoek is een overtreder aan ons bekend geworden. De man in kwestie heeft inmiddels een bestuursdwangbeschikking ontvangen en wordt primair verantwoordelijk gehouden voor het aangetroffen drugsafval, de materialen t.b.v. drugsproductie en de daaruit ontstane gevolgen. De beschikking is inmiddels onherroepelijk en het kostenverhaal loopt. De politie onderzoekt de zaak verder en doen dan ook geen andere inhoudelijke mededelingen.

๐Œ๐ž๐ฅ๐ ๐Œ๐ข๐ฌ๐๐š๐š๐ ๐€๐ง๐จ๐ง๐ข๐ž๐ฆ

Drugslabs vormen een groot risico voor de openbare orde en veiligheid. Laboratoria worden slordig in elkaar gezet en met grote hoeveelheden chemicaliรซn aanwezig, is de kans op ontploffing en brand groot. Chemisch afval wordt illegaal gedumpt of geloosd en gebieden worden onherstelbaar aangetast. Ook neemt de handel en productie van drugs extreme vormen van geweld met zich mee. Meer weten over hoe je een drugslab kunt herkennen of heb je vermoeden van illegale activiteiten? Meld dan via de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem! meer weten?๐Ÿ‘‡๐Ÿผ https://www.meldmisdaadanoniem.nl/campagnes/drugslabs/

Advertentie