8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Twee musea in Zevenhuizen op zaterdag 25 juni geopend

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 25 juni open van 13.30 tot 16.00 uur. Het adres voor beide musea is: Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen. De toegang is gratis.

De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle.

Naast de reguliere collectie met veel voorwerpen en foto’s over deze dorpen, is een tentoonstelling te zien met als titel ‘Het verenigingsleven door de jaren heen’. Onderwerp van deze tentoonstelling is het rijke verenigingsleven dat Moerkapelle en Zevenhuizen in het verleden gekend hebben. Sommige verenigingen bestaan nog steeds, maar veel verenigingen zijn er niet meer. We hebben uit onze eigen collectie een nieuwe tentoonstelling samengesteld met attributen en foto’s die herinneren aan dit verenigingsleven. Hierbij komen diverse verenigingen uit Moerkapelle en Zevenhuizen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan sport- en muziekverenigingen, maar ook aan carnavalsverenigingen, duivensportclubs en schaakverenigingen.

U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied.

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, wordt extra aandacht besteed aan de molengeschiedenis en molenaars van de molens rondom de Rotte.

Advertentie