8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Leerlingen ’t Reigerbos uit Zevenhuizen zijn beste fietsers van Zuidplas

De leerlingen van ’t Reigerbos groep 7a in Zevenhuizen zijn voor dit schooljaar de beste fietsers van Zuidplas. Ze maakte van alle deelnemende basisscholen van de gemeente de minste fouten en kregen op 22 juni de wisselbeker van wethouder Daan de Haas uitgereikt.

In totaal deden er 28 kinderen examen van deze klas en reden er 25 foutloos. Drie leerlingen vergaten tijdens het examen hun hand uit te steken. En dat was de beste score van het praktisch verskeersexamen. “jullie hebben laten zien goed kennen en kunnen toepassen. De route was voor jullie niet heel gemakkelijk gemaakt hoorde ik met verschillende voorrangssituaties, richtingsveranderingen en een stukje voetpad” vertelde wethouder de Haas.

De klas was erg blij en ook verrast door de onaangekondigde komst van de wethouder met in zijn kielzog de wijkagent, medewerkers van de gemeente en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas. Dit zijn ook de organisaties die samenwerken om het verkeersexamen in de gemeente Zuidplas af te nemen. Tijdens de examens krijgt men veel hulp van ouders die de controleposten onder hun hoede nemen. In totaal deden 471 kinderen examen dit schooljaar en de meest voorkomende fout is het niet uitsteken van de hand.

Advertentie