-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Burgemeester Weber op bezoek bij ‘Nieuwerkerkse’ olijfolie

Burgemeester Weber bezocht woensdag afhaalpunt en proeflokaal Di Lorenzetto aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Di Lorenzetto olijfolie is een eigen product van de Nieuwerkerkse Herwin en Diana Zwijgers die drie jaar geleden in Italië een olijfgaard kochten.

De burgemeester kreeg een rondleiding en foto-presentatie over de ontwikkeling van de oogst en het proces van persen en bottelen. De middag werd afgesloten met een heuse proeverij. Welke van deze oliën is de fruitige olijfolie van Di Lorenzetto was de vraag. Met een dikke tien sloot de burgemeester de middag af. Hij rook en proefde meteen welke olijfolie de juiste was. 

Herwin en Diana spraken de burgemeester ook over ondernemerschap en de wens om binnen de gemeente Zuidplas de verbinding tussen ondernemers onderling te bevorderen. Ook de zichtbaarheid van de gemeente onder fiets en wandeltoeristen kwam aan de orde. De makers van Di Lorenzetto reageerden enthousiast en sluiten een samenwerking met andere ondernemers ter promotie van al het moois en ambachtelijk lekkere uit de gemeente Zuidplas zeker niet uit.  

Advertentie