8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Niemo Barracuda pakt tweede plaats in Bückeburg

In een totaal deelnemers veld met 22 verenigingen en bijna 600 zwemmers heeft Niemo Barracuda een hele mooie tweede plek weten te veroveren in het totaal klassement. Vrijdag middag rond twee uur begon de reis met 53 zwemmers en 15 vrijwilligers met een bus reis van vier uur richting Bückeburg Duitsland de zuster gemeente van Zuidplas. Aangekomen op vrijdag avond waren de tenten al opgezet door een vijftal vrijwilligers die vooruit gereden waren, vlug de luchtbedden en slaapzakken uitrollen want de volgende dag gaat om 6:00 uur de wekker.

Zaterdag ochtend 8:00 uur, na een half uur inzwemmen, gaat de wedstrijd van start. Niemo Barracuda neemt samen met de Duitse vereniging SG Neuköln de leiding in het sterke deelnemers veld. De beste 8 per programma strijden in een finale om de podiumplaatsen. De zwemmers Niemo Barracuda kunnen in 13 programma’s een finale zwemmen, Melissa van de Heijden mag zelf in drie finales zwemmen. Thomas Hesper, Joshua Agussalim, Mila Oomens en Anouchka Bos zwemmen verdienstelijk de 100 meter schoolslag met een gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Ook de kers verse Nederlands kampioen rugslag Jinth Engelse had nog energie over en kon acht keer het podium beklimmen.

Bij de jongere zwemmers liet Joep Lindhout van zich spreken met zeven gouden en een zilveren medaille. In totaal zijn er door Niemo Barracuda 433 afstanden gezwommen en zijn er 199 verbeteringen van de persoonlijke tijd, dus ook aan het einde van het seizoen is er nog voldoende energie over bij de zwemmers.

Twee dagen voor Bückeburg was er ook nog een NK, van de selectie waren drie dames gekwalificeerd, Inte Pas, Jinth Engelse en Anouchka Bos mochten op negen afstanden uitkomen, met maar liefst zeven club records werd er heel hard gezwommen maar podium plaatsen zat er dit jaar niet in voor de dames.

Advertentie