8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Traumaheli ingezet voor reanimatie bedrijventerrein ‘De vijf boeken’ in Nieuwerkerk

Op woensdag 29 juni zijn een traumahelikopter en twee ambulances opgeroepen voor een reanimatie op bedrijventerrein “de Vijf boeken” in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Iets na 14:00 uur kwam via alarmnummer 112 de melding van een reanimatie binnen bij de meldkamer. Bij een reanimatie is het een standaardprocedure dat er twee ambulances opgeroepen worden. Naast twee ambulances werd ook het mobiel medisch team (MMT) uit Rotterdam opgeroepen. Het MMT zette de traumahelikopter om 14:15u aan de grond bij het nabijgelegen bedrijventerrein IJsselpoint aan de ‘s-Gravenweg.

Opvallend was dat toen de traumahelikopter aan de grond stond er nog geen politievoertuig ter plaatse was om het MMT naar de reanimatie te vervoeren. Op dat moment reed het politievoertuig met zwaailicht en sirene nog bij Moordrecht.

Een toevallige passant heeft het MMT daarop naar de juiste plek gereden. 4 minuten later kwam alsnog een politievoertuig met zwaailicht en sirene aan bij de traumahelikopter waar inmiddels alleen nog de piloot aanwezig was. Even voor 15:00 uur vertrok de traumahelikopter weer terug richting Rotterdam.

Bekijk hieronder de beelden van het landen het opstijgen van de traumahelikopter:

 

Advertentie