8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Vers kraanwater op school na de zomervakantie

Deze week ontvangen alle scholen in het voorzieningsgebied van Oasen een brief met het advies om na de zomervakantie de drinkwaterleidingen goed door te spoelen.

“Over een paar weken sluiten alle scholen hun deuren voor de zomervakantie. Alles staat er dan weken stil. Ook het water in de binnenwaterleidingen. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om de kranen vóór het begin van het nieuwe schooljaar door te spoelen”, licht Oasen-directeur Walter van der Meer toe. Als geheugensteuntje vinden de scholen bij de brief een setje kraanhangers waarop dit advies staat. “Zo starten alle leerlingen en leerkrachten in het nieuwe schooljaar met lekker en vers drinkwater van goede kwaliteit”, aldus Walter van der Meer.

Zomercampagne kraan1minuutopen.nl

De brief is onderdeel van de jaarlijkse zomercampagne van Oasen. Met de oproep ‘Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!’ vraagt het drinkwaterbedrijf de aandacht van terugkerende vakantiegangers voor vers kraanwater. Via Twitter, Facebook en Instagram probeert Oasen zoveel mogelijk klanten met deze boodschap te bereiken. Om waterverspilling tegen te gaan, adviseert het drinkwaterbedrijf het stilstaande water op te vangen in een emmer of gieter. Op deze manier kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld de plantjes water te geven of mee schoon te maken. Op www.kraan1minuutopen.nl staat alle informatie over de campagne.  

Bekijk ook de video: https://youtu.be/0-kJElFrq7Q. Oasen is de drinkwaterleverancier voor Moordrecht, Gouda en Waddinxveen

Advertentie