8.5 C
New York
zondag 1 oktober 2023

Project ‘Judo op School’ met 3 jaar verlengd

Wethouder Brigitte Leferink ondertekende deze week de samenwerkingsovereenkomst van het project ‘Judo op School 2022-2024’. Dat deed ze samen met de partners Club Den Edel, Centrum voor Jeugd en Gezin, Van Noort Bedrijven B.V. en alle directeuren van de basisscholen. Hiermee wordt het project voor de komende 3 jaar verlengd. Judo op School is er voor alle groepen van de basisscholen in Waddinxveen. Het doel van het project is met judo bijdragen aan de sociale en motorische ontwikkeling van kinderen en het anti-pestbeleid.

Met echte judomatten en judopakken wordt de gymzaal van de school of sportzaal omgetoverd tot een “dojo” (zaal voor vechtsporten). Tijdens de lessen wordt er samen met de gekwalificeerde judoleraren van Club Den Edel hard gewerkt aan de waarden: vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en heel veel plezier.

In 2022 doen 86 schoolgroepen mee en worden er meer dan 2.200 leerlingen bereikt. Het project sluit goed aan bij de schoollessen ‘De Vreedzame School’ en de ‘Gezonde School’. Deze lessen behandelen onderwerpen als grenzen aangeven, vertrouwen geven en bewegen.

Advertentie