8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Nep bankmedewerker in Waddinxveen opgepakt

Gisteravond 12 juli is in Waddinxveen een man aangehouden welke verdacht wordt van oplichting. Dat laat het team Waddinxveen-Zuidplas op Facebook weten.

Nadat iemand zich had voorgedaan als bankmedewerker zou een 2e persoon de bankpas komen ophalen. Wel diende de eigenaar zijn pincode af te geven om de pas te blokkeren. Een inwoner van Waddinxveen had al snel door dat het niet klopte. Hij heeft afgesproken met de man dat deze naar zijn huisadres zou komen om de bankpas en pincode op te halen.

Ondertussen werd de politie in kennis gesteld en troffen een man aan voor het portiek van de woning. De man zette het gelijk op een rennen. Na een kleine achtervolging werd de man aangehouden en zit vast voor verhoor.

Deze oplichtingspraktijken komen heel veel voor. De bank belt u nooit voor soortgelijke verzoeken en vragen ook niet om uw bankpas en pincode.

Advertentie