8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Futureproof Capels Senior Open 2022 voor het Leontienhuis

Burgemeester van Capelle aan den IJssel, de heer Peter Oskam, reikt de felbegeerde wisselbeker uit aan de winnaars van het Futureproof Capels Senior open 2022. Alweer voor de elfde keer werd op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli het alom bekende landelijke Futureproof Capels Senior Open gespeeld op de uitdagende golfbaan van golfclub Capelle. Deelnemers van 46 verschillende bij de NGF aangesloten golfclubs hadden zich in grote getale ingeschreven voor dit terugkerende landelijke golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar.

Wederom betrof het hier een 36 holes Fourball Beterball strokeplay wedstrijd, gespeeld over twee wedstrijddagen. Aan deze editie deden er 108 teams, 2 heren, 2 dames of mixed mee. Er werd zonder handicapverrekening gespeeld met maar één doel: het winnen van de felbegeerde Futureproof Capels Senior Open wisseltrofee

Nieuw dit jaar was de extra aandacht die de groep supersenioren (65+) ten deel viel. Naast dat ze een grotere kans hadden om de finale ronde op zondag te halen, was ook het prijzenpakket voor deze groep senioren uitgebreid.

Op vrijdag en zaterdag werd de eerste ronde gespeeld. Van de 108 teams gingen er dit jaar 54 teams, verdeeld over de drie categorieën, door naar de finale-ronde op zondag. De cut lag dit jaar na de eerste ronde van 18 holes op bruto 83 slagen.

Het Futureproof Capels Senior Open was, evenals in voorgaande jaren, gekoppeld aan een goed doel. Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de achtste keer op rij, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Een waarde cheque van 4000,– euro werd door de toernooidirecteur, de heer Mike Gallagher, namens alle sponsoren en deelnemers persoonlijk aan Leontien van Moorsel, initiatiefneemster van de Stichting Leontienhuis, overhandigd.

Dit alles is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren waaronder de hoofdsponsor, de Computerwacht, onderdeel van de Futureproof groep, die zich voor volgend jaar aan dit steeds grootser opgezette golfevenement heeft verbonden.

Deze elfde editie van het Futureproof Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de volgende deelnemers:

Het heren team, de heren G.W. Soetendal en H. van der Laan, leden van resp. Golfclub The Dutch en Golfclub De Merwelanden, wonnen uiteindelijk de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 142 slagen. De overall titel Super Senioren FCSO 2022 ging dit jaar naar het heren team, A.J. van de Knaap en J. Zoetmuller, leden van Golfclub De Hooge Rotterdamse, met een bruto score van 151 slagen.

De overige best behaalde Bruto score: Bij de dames won het koppel E. Breddels en M.J.A.C. Bruins Slot van Lochemse Golfclub met 152 slagen. Bij de mixed teams was er een eerste plaats voor de heer en mevrouw Erdman van Golfclub Capelle met 148 slagen. Netto Score: De beste netto score werd behaald door het mixed team de heer en mevrouw Geelkerken van golfclub Capelle met 124 slagen.

Advertentie