8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Dynamiek en levendigheid in Sleutelkwartier

Op dinsdag 12 juli ondertekende Femke Vleij de eerste overeenkomst in haar functie als wethouder in Waddinxveen. Samen met directeur-bestuurder Merlien Welzijn van Woonpartners Midden-Holland zetten ze beiden hun handtekening op de intentieovereenkomst voor de bouw van 37 appartementen op de locatie van het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Deze ontwikkellocatie bevindt zich in het Sleutelkwartier in Waddinxveen, dat zich profileert als een dynamisch en levendig gebied. Deze kernmerken zijn ook terug te vinden in het ontwerp met verschillen in hoogtes, een hoofdentree aan de buitenkant van het gebouw en een groene tuinomgeving aan de binnenkant van het pand.

Merlien Welzijn: “Na de sloop van het gemeentehuis en het opheffen van het winkelgebied in de passage kan het Sleutelkwartier wel een impuls gebruiken. Wij werken graag mee om het gebied op te tillen en snel aan de gang te gaan met het realiseren van extra woningen. Dat is hoognodig met het woningtekort dat er nu is”.

Op 9 juni 2022 zijn de omwonenden en belangstellenden van het project geïnformeerd tijdens een inloopavond. Hierbij hebben Woonpartners en de gemeente het ontwerp gepresenteerd en konden vragen worden gesteld over het nieuwbouwproject. De ontwerpen als ook de vragen en antwoorden zijn hier terug te lezen op de website van Woonpartners.

Femke Vleij: “Bewoners maken zich vaak zorgen over parkeren, de beeldkwaliteit, het groen en eventueel verdwijnen van bomen. Wij houden daar zeker rekening mee en ook bij dit project onderzoeken we de parkeerdruk op verschillende momenten. Het College heeft vorige week akkoord gegeven op het plan en later dit jaar vragen we ook de Raad om een akkoord. Ondertussen kunnen bewoners ook nog reageren op het bestemmingplan”.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 5 juli tot 24 augustus 2022 ter inzage. De verwachte start bouw is medio 2023 met een oplevering in de tweede helft van 2024.

Advertentie