8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

De nieuwe generatie bedenkt zelf activiteiten voor Capelle

Capelle heeft er een nieuwe gemotiveerde groep bij die activiteiten bedenkt en organiseert voor en door jongeren, genaamd ‘NextGen’. Zij laten er geen gras over groeien, want de eerste activiteiten staan al gepland.

NextGen

Zij mochten hun groepsnaam zelf bedenken. Een groep jongeren uit de wijk Oostgaarde tussen de 12 en 15 jaar jong, die vorige zomer zijn gestart met het meedenken en uitvoeren van een zomervakantieprogramma. Het ging toen nog om een pilot, maar door het succes, de gedrevenheid en het enthousiasme van de jongeren is besloten om dit project door te pakken. Dit jaar bedenkt en organiseert de groep weer zomeractiviteiten. Zij worden begeleid door jongerencoach Remco Moet van Jongerenwerk Capelle (JWC), onderdeel van Welzijn Capelle. Zij leerde bij hem onder andere vergaderen, brainstormen en dit om te zetten in concrete plannen.

“Doordat de groep groter werd en wij wilde investeren in hun deskundigheid hebben wij een driedaagse training verzorgd, ‘Activiteiten en Evenementen Organiseren’. Hier leerde zij onder andere hoe je een draaiboek maakt en taken verdeelt. Praktijkvoorbeelden van vorige zomer in combinatie met rollenspel werden ingezet als lesmethode”, vertelt Remco.

NextGen komt wekelijks samen en geeft aan vol met ideeën te zitten die zij graag Capelle breed willen uitrollen. Hun eerste activiteit zal dinsdag 19 juli plaatsvinden vanaf 14:00 uur bij het Cruyff Court in Oostgaarde. Het gaat hier om een sport en spel middag voor jongeren vanaf 12 jaar. Op diezelfde locatie organiseren zij 21 juli een voetbaltoernooi vanaf 11:00 uur. De voorbereidingen zijn nog in volle gang en de jongeren voelen de tijd tikken.

Het is aan ons de taak om iets van deze stress bij hen weg te nemen door hen erop te wijzen dat niet alles perfect hoeft te verlopen”, deelt Remco. “Het proces is in deze minstens zo belangrijk als het eindresultaat.

Er zijn al plannen voor de rest van het jaar en die zijn te volgen via het Instagram account van JWC, @Jongerenwerk_Capelle.

Advertentie