8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Moordrecht omgetoverd tot mediterraans dorp aan de rivier (+video)

De facelift van de oude kern van Moordrecht is sinds dit weekend een feit. Het gebied rond de Dorpsstraat, met zijn smalle straten en steegjes, voelt weer mediterraans aan. De bewoners verhogen deze zomer de sfeer met een warme uitstraling van waslijnen en bloemen en diverse activiteiten.

Waslijnen
Na het grote succes van vorig jaar is ook dit jaar het oude centrum weer versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen. De sfeer van de Middellandse Zee is weer helemaal terug. Maak van 9 juli tot en met 3 september een wandeling door smalle straatjes onder de waslijnen. Eet een Italiaans schepijsje in de Dorpsstraat of drink een Frans wijntje op het Kerkplein. Óf bezoek een van de zomerse evenementen. Op www.mediterraansmoordrecht.nl vind je alle informatie om dit vrolijke buurtinitiatief maximaal te beleven.

Drie bruisende zaterdagen om na te genieten van je zomervakantie
Op zaterdag 20 augustus opent wethouder Frans Klovert Mediterraans Moordrecht officieel. Die dag barst Mediterraans Moordrecht los met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo vindt op 20 augustus Mini Montmartre plaats. Het is een dag vol kunst, muziek en gezelligheid. Kunstschilders met hun ezel en canvas strijken neer om kleine demonstraties te geven. Hou je van meer temperament? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar Teatro del Sol, wanneer de straten zich vullen met theaterspelers, dansers en muzikanten. Op een verborgen pleintje kun je dan een potje schaken. Of zwerf op zaterdag 3 september door de oude dorpskern, op zoek naar die ene schat die je tijdens de bric-à-brac bij deelnemende bewoners in de tuin of op de stoep kunt vinden.

Advertentie