8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Vervanging Schoolbrug in Moordrecht – Nu al afgesloten door hoogwater

De Schoolbrug wordt vervangen in het derde kwartaal 2022 De schoolbrug is niet meer in goede staat en wordt tussen 1 september en begin december vervangen. Eind november begin december wordt de nieuwe brug geplaatst. Deze brug heeft dezelfde uitstraling als de huidige met hout en een ophaalgedeelte.

Brug eerder afgesloten in verband met verhoogde waterstanden door droogte
Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) heeft in verband met de droogte het waterpeil in de regio verhoogd. Door de droogte is het waterpeil in de Noordzee hoger dan in de rivieren. Hierdoor dreigt het zoute water te ver landinwaarts te stromen. Dit wordt voorkomen door de toevoer van zoetwater te verhogen vanuit de Lek en het Amsterdam- Rijnkanaal. Als gevolg van het verhogen van de waterstand om het zoute water tegen te houden, is het waterpeil in de Ringvaart hoger.

De dijkwand bij de Schoolbrug is door erosie wat lager aan de kant van de Oost Ringdijk. Daardoor sijpelt er water weg uit de Ringvaart de weg op en een naastgelegen tuin in. Zuidplas lost dit op door onder de brug extra klei te storten om dit stukje kade te verbeteren. Hiervoor heeft de gemeente een deel van het brugdek moeten weghalen. Er is besloten de brug niet meer te herstellen tot aan de vervanging en blijft de brug afgesloten tot begin december.

Omleidingsroute
Advertentie