8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Hitte record in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op dinsdag 19 juli heeft de Nieuwerkerkse weerman een nieuw hitte record gemeten op zijn weerstation in Nieuwerkerk aan den IJssel. De temperatuur liep op tot 37,8 graden Celsius en verbrak het oude record uit 2019 van 37,4 graden. Volgens de Koning is het in de nacht ook niet echt afgekoeld, het werd 22 graden.

Vandaag wordt het volgens de Koning minder warm:
Na het extreem warme weer van gisteren en de zeer warme nacht, krijgen we vandaag toch met minder heet weer te maken. Gisteren een nieuw record in Nieuwerkerk aan den IJssel met 37,8 graden en afgelopen nacht kwam de temperatuur in de bebouwde kom niet onder de 22,7 graden.

Vandaag krijgen we met een wisselende hoeveelheid aan bewolking te maken en in de loop van de ochtend is er kans op een enkele bui. In de middag blijft het overwegend droog. Het kan nog 27 graden worden. De wind wordt matig van kracht en gaat uit het zuidwesten tot westen waaien.

Komende avond en nacht kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Het koelt af naar 17 graden. Morgen vrij veel wolken en vooral in de ochtend kan er enige regen of een bui vallen. De matige wind waait uit het noordwesten en met 21 graden is het een stuk minder warm dan de afgelopen dagen. Vrijdag en zaterdag vrijwel overal droog en weer iets warmer. Vrijdag 22, zaterdag rond de 23 graden. Meer weer op www.leendekoning.nl

Buiten volle stranden op Nesselande en Oud Verlaat aan de Zevenhuizerplas is het warme weer in Zuidplas zonder problemen voorbij gegaan.

Advertentie