8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Raadsvragen VVD over ophalen oud papier Moerkapelle

Afgelopen weekend stond het op de sociale media vol met klachten over het niet ophalen van het oud papier in Moerkapelle. Dit bleef staan als het niet in een doos zat of was samengebonden met een touwtje. VVD raadslid Sigrid Bueving was het ook opgevallen en heeft hier inmiddels schriftelijke vragen over gesteld in de gemeenteraad.

Bueving stelt in haar inleiding : “Alle papier dat aangeboden werd in eigen papiercontainers of (boodschappen)kratten werd niet meegenomen. Navraag leverde het antwoord op dat papier voortaan alleen maar aangeboden mag worden in een kartonnen doos. Als dit niet mogelijk is, mag het papier met een touwtje bij elkaar gebonden“.

Volgens Bueving laat de gemeente weten : “Alle papier dat niet op deze manier wordt aangeboden blijft staan, er geldt geen enkele uitzondering. Inwoners waren hier niet van op de hoogte en deze informatie is niet terug te vinden op de website van de gemeente of Cyclus.”. Op sociale media wordt gesproken dat er volgens inwoners een brief is verstuurd maar niemand lijkt de brief te hebben ontvangen. Daarom bieden de mensen het aan op deze manier.

De digitale afvalkalender van Cyclus is er nog niet op aangepast:

VRAGEN:

Klopt het dat in het afvalbeleid een wijziging is opgenomen, namelijk dat oud papier enkel nog aangeboden mag worden in een kartonnen doos of samengebonden met een touwtje?
Klopt het dat alle papier dat niet op deze manier wordt aangeboden niet wordt meegenomen? – – Wat is de onderbouwing voor deze wijziging?
Is deze wijziging gecommuniceerd naar de bewoners?
Zo ja, hoe en wanneer is dit gecommuniceerd?

Advertentie