8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Femke Dekker pakt goud op World Police & Fire Games op Willem-Alexanderbaan Zevenhuizen

Voor het eerst in de geschiedenis komen de World Police & Fire Games (WPFG) naar Nederland. Met maar liefst 10.000 deelnemers uit 70 landen en 63 sporten, verdeeld over 30 locaties in Nederland, is Rotterdam het kloppend hart van dit internationale event.

Van 22 tot en met 31 juli 2022 ontmoeten brandweer, politie, Douane en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) elkaar en werken ze samen tijdens dit grootse breedtesportevenement. De afgelopen dagen waren er diverse sporten op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Naast roeien was er dit weekend de tijdrit van het wielrennen. Aankomende week is er op donderdag de open water zwemwedstrijden, op zaterdag is er de triathlon en zondag zijn er drakenbootraces op de roeibaan. Het hele programma is terug te vinden op de WPFG website.

Femke Dekker

Jarenlang was Femke Dekker een grote naam in het roeien, ze won op de Olympische spelen in Peking een zilveren medaille. Femke werkt al jaren bij de politie in Gouda als Operationeel Specialist. Op zondag 24 juli mocht Dekker aantreden tijdens de spelen voor Nederland en won met overmacht het goud. Tijdens haar race werd ze begeleid door een politievoertuig met blauwe zwaailichten aan en dat deed haar veel. Al direct volgde diverse felicitaties op twitter voor Dekker.

Zie hieronder een video van de start en enkele foto’s – meer foto’s staat op een Facebook album op onze Facebookpagina

Advertentie