8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Rotterdam Airport zet in op meer vliegbewegingen aan de kant van Zuidplas

De directie van Rotterdam The Hague Airport hebben de slotcoördinator organisatie Airport Coördination Netherlands’ (ACNL) melding gemaakt van aanvullende maateregelen die genomen worden om een mogelijke overschrijding van de geluidsnorm van een van de geluidscontrolepunten rond de luchthaven te voorkomen.

De luchthaven waakt continu over haar geluidsnorm via de zes geluidscontrolepunten in de regio rond het vliegveld. Vanaf mei dit jaar werd door de luchthaven al baansturing toegepast. Baansturing houdt in dat er, als het veilig is, vanuit de Lansingerlandzijde wordt geland. Bij deze route wordt de landing ingezet boven de gemeenten Zuidplas en Lansingerland over Zevenhuizen en Bergschenhoek.

Vanwege de vele oostenwind van de afgelopen weken landden meer dan een gemiddeld aantal vliegtuigen via de route over Schiedam (Baan kant 06). Met deze maatregel moet een mogelijke overschrijding van het handhavingspunt in Schiedam voorkomen worden. Zo wordt er opgeroepen aan de luchtverkeersleiding en aan piloten om Baan 06 zoveel mogelijk te vermijden en de andere kant van de baan te gebruiken.

Om nu drastische overschrijding aan de Baan 06 kant te voorkomen heeft Rotterdam The Hague Airport aan de luchtvaartautoriteiten gevraagd om geen nieuwe slots (tijdsperiode op een bepaald tijdstip, van meestal 20 minuten, waarin een vliegtuig kan opstijgen of landen) meer uit te geven tot na de zomer. De maatregel heeft geen gevolgen voor de reeds toegekende slots voor onze luchthaven.

Vandaag maakte Omroep West al bekend dat er in de winterperiode geen vluchten, dus nieuwe slots, worden overgenomen van Schiphol.

Advertentie