8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Woning in Nieuwerkerk gesloten na overtredingen opiumwet

Vandaag is op last van burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas een woning gesloten aan de Vlist te Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze sluiting volgt na overtredingen op de Opiumwet laat team Veilgheid op haar Instagram account weten.

Eerder werd door de politie team Waddinxveen-Zuidplas in de woning een hennepkwekerij ontdekt na een melding via meld misdaad anoniem. Daarbij werden 2 verdachten op heterdaad aangehouden. Ook werden zakken met geoogste hennep gevonden. Ter plaatse bleek door de aanwezige kwekerij ook sprake van een gevaarlijke situatie. Er was brandgevaar door ondeskundig geknutsel aan de elektriciteitsvoorziening waarbij onder meer kabels buiten de meters om ‘aangelegd’ waren. Stedin nam hier direct maatregelen en koppelde de installatie af. In de woning was ook een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig, dat vormde groot risico voor de gezondheid van aanwezige personen en dieren.

Verhuurder
De woning werd onderverhuurd. Uit onderzoek is vastgesteld dat de verhuurder in gebreke is gebleven. Er bleek onder meer sprake van onvoldoende toezicht, geen goed zicht op de financiële situatie of achtergrond van de huurder, terwijl sprake was van buitensporige hoge huur. Ook werden contante betalingen geaccepteerd en was betalingsverkeer niet goed inzichtelijk. Onacceptabel, het zet de deur open voor criminele activiteiten. Hoewel de verhuurder aangaf tegoedetrouw te hebben gehandeld, ontslaat dit de verhuurder niet van zijn verantwoordelijkheid in het uitoefenen van goed verhuurderschap.

Doel sluiting
Uit onderzoek bleek sprake van bedrijfsmatige handel in verdovende middelen. Het is daarom onder meer noodzakelijk de bekendheid van de woning als drugspand in het criminele circuit weg te nemen. De handel in onder andere hennep neemt ook excessief geweld met zich mee. Om risico’s op represailles e.d. te voorkomen en rust in de directe omgeving te houden, is sluiting van de woning gewenst.

Melden werkt
De anonieme melding is direct opgepakt met goed resultaat. Vermoed jij illegale activiteiten? Meld misdaad anoniem via 0800-7000 of politie 0900-8844 / 112(spoed)

Advertentie