8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Afsluiting brug Ambachtsweg met wethouder Visweg in Moordrecht

Op maandag 15 augustus starten (vanaf 07.00 uur) de werkzaamheden aan de brug tussen de Ambachtweg en Wethouder Visweg. Dit werk is noodzakelijk omdat hiermee verzakkingen en gevaarlijke situaties worden voorkomen.

Aan beide kanten van de brug breekt de aannemer eerst het asfalt op over een lengte van vijf meter. Vervolgens worden de brughoofden vrij gegraven. Daarna brengt de aannemer een scherm aan en fundering. Tot slot wordt aan beide kanten van de brug de weg weer dichtgemaakt met klinkers. Als alles meezit, zijn deze werkzaamheden uiterlijk zaterdag 20 augustus klaar.

Tijdelijke afsluiting Wethouder Visweg en brug

Tijdens de hierboven genoemde werkzaamheden zijn de brug en de Wethouder Visweg volledig afgesloten. Omdat dit een belangrijke toegangsweg is, heeft de gemeente in overleg met de provincie een omleidingsplan gemaakt. Zo blijven alle bedrijven/panden op de Ambachtweg en Zuidplaspolderweg bereikbaar. Automobilisten en vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein worden ter plaatse omgeleid (met gele borden), op alle relevante aanrijroutes. Voor detail omleidingsroutes zie hier het plan.

Fietssuggestiestrepen op Ambachtweg en Zuidplaspolderweg

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, komen er op de Ambachtweg en Zuidplaspolderweg fietssuggestiestrepen. De aannemer begint hiermee op maandag 8 augustus 07.00 uur en verwacht dit de volgende dag af te ronden. Tijdens deze werkzaamheden blijven beide wegen gewoon toegankelijk voor al het verkeer. Verkeersregelaars leiden alles in goede banen.

Herinrichting vrachtwagenparkeerterrein

Op maandag 22 augustus start de aannemer met het opknappen van het vrachtwagenparkeerterrein aan de Ambachtweg. Naar verwachting is deze herinrichting op 25 september 2022 gereed. De gemeente heeft de eigenaren/gebruikers van de parkeerplaatsen meegenomen in de plannen. Zij ontvangen, samen met de bedrijven naast het terrein, binnenkort een brief over de uitvoering van deze werkzaamheden. Dit deelproject heeft verder geen impact op de bereikbaarheid van de rest van het bedrijventerrein

Advertentie