8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Voetganger zwaargewond na ongeval Raadhuisplein Nieuwerkerk

Op maandagmorgen 8 augustus is er rond half 12 een voetganger zwaar gewond geraakt na een ongeval op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. De voetganger stak over de weg nabij de verloskundigepraktijk waar voorheen de Rabobank was gevestigd. Iets verder op de weg is een voetgangersoversteekplaats.

Op deze plek is de weg niet overzichtelijk voor aankomend verkeer en kon een automobilist die vanaf de Zuidplaslaan kwam de vrouw niet ontwijken. Vanuit het gemeentehuis werd eerste hulp verleend totdat de ambulance arriveerde. Even later kwam de traumahelikopter, die geland werd naast de ringvaart aan de Oostringdijk. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het Raadhuisplein is inmiddels een hotspot geworden met de vele verkeersongevallen die daar plaats vinden. Regelmatig vinden hier aanrijdingen plaats tussen automobilisten en voetgangers of fietsers. Meestal gebeurt dit bij de fiets- of voetgangsoversteekplaatsen. Afgelopen weekend was er nog een aanrijding op het plein. Niet voor niets is het door inwoners als gevaarlijkste plek van Nieuwerkerk aangewezen tijdens de ”Prikker op de Kaart enqûete.

Het Raadhuisplein was afgesloten voor onderzoek door de politie. Vanwege de ernst van het ongeval wordt dit uitgevoerd door de Forensische Opsporing Verkeer (voorheen de Verkeers Ongeval Analyse). Het Raadhuisplein is een 50 km weg al het is rijden van die snelheid daar nogal ongewenst.

Onderzoek door FO verkeer van de politie
Advertentie