8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Plan uitbreiding Van der Spek zorgt voor beroep Raad van State

Het besluit van de gemeenteraad van Zuidplas om goedkeuring te geven voor de uitbreiding van het Tuincentrum Van der Spek in Zevenhuizen is door meerdere partijen reden geweest een zaak aan te spannen bij de Raad van State tegen het raadsbesluit. Dat blijkt uit stukken die Gouwe IJssel Nieuws heeft ontvangen na een WOO (vroeger WOB) verzoek.

Allereerst is verrassenderwijs Van der Spek zelf in beroep gegaan tegen het raadsbesluit. wat precies de bezwaren zijn is niet openbaar gemaakt maar opmerkelijk is het wel. Naast Van der Spek hebben de Ondernemers Platform Waddinxveen. Pensioenfonds Metaal en Techniek, Altera vastgoed (eigenaar van Gouweplein) en de ondernemersvereniging Gouweplein bezwaar gemaakt tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Deze laatste vier hebben bij de Raad van State ook een aanvraag tot voorlopige voorziening gedaan die, als de Raad van State dit toe staat, direct alle werkzaamheden kan stilleggen totdat de beroepesprocedure is behandeld. Wanneer de zitting is, is nog niet bekend. Mocht de Raad van State niet mee gaan, kan van der Spek op eigen risico alvast de eerste werkzaamheden starten.

Met de procedures die nu lopen kan de uitbreiding, die veel steun kreeg van Gouwe IJssel Nieuws lezers, vertraging oplopen. De meeste weerstand komt uit Waddinxveen waar men vreest voor de winkels op het Gouwe Plein. Uit onderzoek bleek echter dat met alle nieuwbouwplannen er genoeg bestedingsruimte ontstaat voor Van der Spek.

Advertentie