-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Schoolvakantie voorbij: dienstregelingen OV deels maar als vanouds

Op 20 augustus gaan de scholen weer van start, daarmee komt er voor zowel de NS als busvoerder Arriva een einde aan de zomerdienstregeling. Op 22 augustus start bij de RET de aangepaste dienstregeling.

NS

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben voor en tijdens de vakantie de spitssprinter tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle v.v. laten vervallen, deels door het personeelsgebrek bj de vervoerder. Uit de reisplanner lijkt het erop dat ook na 20 augustus nog niet gaat rijden. Daarom is het advies nog steeds eerst de reisplanner te controleren alvorens de reis te starten.

Arriva

Arriva laat weten dat de zomerdienstregeling ten einde is en dat alle dienstregelingen weer als vanouds gaan rijden. Actuele informatie over de dienstregeling is te vinden bij bushaltes, op www.arriva.nl/dienstregeling en via reisplanners, zoals de nieuwe Arriva reis-app: glimble. Met glimble kunnen reizigers het OV plannen, reisinformatie inzien en een kaartje kopen.

RET

Door personeelstekort rijden sommige bus- en tramlijnen van de RET na de zomervakantie minder vaak dan dat je gewend was. Het gaat hier vooral om lijnen op rustige trajecten. De metro rijdt per 22 augustus wel weer volgens de normale dienstregeling. Vanaf vrijdag 26 augustus rijdt ook de weekendmetro weer op vrijdag en zaterdag. Plan de reis vanaf dinsdag 16 augustus via www.ret.nl of via de RET Real Time App.

Advertentie