8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Volgende week staking personeel NS

Personeel van de Nederlandse Spoorwegen legt volgende week en de week daarna plaatselijk het werk neer. Het gaat om estafettestakingen van 24 uur, die aankomende week in de diverse regio’s zal worden gehouden.

Door de staking zal de treinenloop in de regio behoorlijk in de war raken. De aftrap vindt plaats in het noorden op 24 augustus in de de regio Noord. Vervolgens komen de regio’s West (26 augustus), Noordwest (29 augustus), Midden (30 augustus) en Oost & Zuid (31 augustus) aan de beurt. De regio West en Midden kunnen van toepassing zijn op het vervoer met deze vervoerder.

Het is nog niet duideijk of de dochteronderneming Albellio ook onder misgelopen onderhandelingen vallen, deze maatschappij rijdt op het traject Gouda-Alphen aan den Rijn als R-NET. De vakbonden laten op een later stadium weten hoe de staking verder wordt ingevuld.

De vakbonden FNV, CNV en VVMC zijn er niet uitgekomen in de CAO onderhandelingen met de NS. De bonden hadden een ultimatum gesteld en daarop kregen ze geen antwoord waarmee ze blij konden zijn :”Wij constateren dat NS niet tegemoet komt aan onze eisen zoals verwoord in onze ultimatum van 5 augustus. Helaas moeten we tot onze spijt concluderen dat we nog steeds uit onderhandeld zijn en dat we doorgaan met ons actietraject” aldus de drie bonden.

Advertentie