8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Opbrengst ‘s-Gravenfair dit weekend voor Mercyships

Op vrijdag 26 augustus tussen 14.00 en 21.00 uur en op zaterdag 27 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur is er aan de s’-Gravenweg naast 73 een landgoedfair genaamd de ‘s-Gravenfair. Er zijn diverse standhouders, maar ook demonstraties van rietvlechten, houtsculpturen (alleen op vrijdag), kunstschilder, palingroken en schapen scheren. Voor de kinderen is er houten speelgoed, een kleurplaat, grabbelton en limonade met iets lekkers. 

Hans en Lia Zeeman en Zeeg en Corry Willems haddem het plan bedacht om op een stuk land aan de ‘s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel een gezellige landelijke fair te organiseren. Ervaring heeft het viertal daar niet mee, maar ter compensatie is het enthousiasme in overvloed.

De opbrengst is voor de hulporganisatie Mercy Ships. Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar medische zorg mogelijk te maken door training en operaties. Op dit moment bouwt Mercy Ships aan een tweede schip, de Global Mercy. Op termijn kan de hulp van Mercy Ships met twee schepen dubbel zoveel impact hebben. vrijdag 26 augustus 2022 om 14.00 uur door Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter Mercyships de ‘s-Gravenfair openen.

De fair ligt naast nummer 73, naast de gereformeerde kerk. Parkeren kan een stuk verderop bij het parkeerterrein van de firma Boer, tegenover de slachterij. Vanaf station Nieuwerkerk is het ongeveer 11 minuten lopen. Op de website van de ‘s-Gravenfair staan meer praktische tips. https://sgravenfair.nl/

Advertentie